БСП за България“ ще внесат предложение Народното събрание да отмени решението си, с което

...
БСП за България“ ще внесат предложение Народното събрание да отмени решението си, с което
Коментари Харесай

БСП с предложение: НС да отмени решението си, с което вдига забраната за внос от Украйна

„ Българска социалистическа партия за България “  ще внесат предложение  Народното събрание  да анулира решението си,  с което подвига възбраната за импорт от Украйна и да одобри противоположното решение –  да наложи още веднъж възбрана.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Денков: Няма да позволим импорт на слънчоглед в близкия интервал

Едностранно България  да го направи, по този начин както направиха Полша, Словакия, Унгария,  а от през вчерашния ден и Хърватия, добави тя. Според Нинова е явно, че европейските водачи стартират да поумняват, до момента в който ръководещите в България назад – да оглупяват от ден на ден. Вижда се, че този бранш и в Европа, и в България е основен и тези, които са виновни държавници, вземат решение за отбрана на родните си стопански системи и произвеждане, счита Нинова.

Тя изясни, че по тази причина още през днешния ден ще внесат предлагането си и ще желаят то да се гледа в дневния ред тази седмица.

По думите ѝ има потребност от време, умерено да се обсъдят всички въпроси. Въпросът не е единствено за вноса на слънчогледа, а и за преразпределяне на дотациите към плодове и зеленчуци, мляко и месо, за отбрана на дребните и междинни производители, сподели Нинова.

Попитана за какъв период желаят да наложат възбраната, Нинова посочи, че подобен не са поставили. Винаги Народното събрание може да вземе назад решение, когато проблемите бъдат решени, добави тя.

На въпрос за кои артикули от Украйна ще се отнася възбраната, водачът на Българска социалистическа партия посочи, че ще важи за зърнени култури, плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР